24 Ekim 2014 Cuma

Evrim Rutinim (Öncesi-Sonrası)


Video paylaşım sitelerinde ya da bazı bloglarda bu tarz paylaşımları ''makyaj rutinim'' olarak görebilirsiniz. Ben daha cesur bir giriş yaparak biraz da ''kimse dalga geçmeden ben kendimle dalga geçeyim'' mottosuna inanmış bir insan olduğumdan bunu bir değişim değil EVRİM olarak nitelendiriyorum. Solda gördüğünüz fotoğraf bu blogu yazmaya dün karar verdiğimden bu sabah uyanır uyanmaz yatağımda çekildi. Geç uyuyup erken kalkmamdan ve önceki gece saçımı boyamamdan ötürü yüzüm gözüm daha bir şişmiş durumda. Pek güzel göründüğüm söylenemez, evet. Ama moral bozmak yok, biraz kozmetik, biraz özgüven, biraz da kahve, biraz da kaş  ile bizden güzeli yok bayanlar.


Bu bir günlük makyaj yazısıdır. Daha abartılı (hatta bazen deliliğe varan) hallerim yok mu? Var. Onlar da başka zaman... Okula giderken her gün yaptıklarımı (bir bakıma yapmak zorunda kaldıklarımı) anlatacağım.

Öncelikle güzel bir makyaj için, temiz ve güzel bir cilde ihtiyacınız var. Zemin kötü ise makyajınız da kötü duracaktır. İşe önce cildimizi temizlemek ve nemlendirmekle başlayalım.
Benim cildim kuru ve pul pul oluyor, bu yüzden 2-3 günde bir peeling yapıyorum.

Fondoten olarak Loreal Paris'den True Match kullandım.





Pudramı ve allığımı en son sürüyorum ki, eyelineer savaşı verirken parmaklarımı koyduğum yerleri bir nebze kapatabileyim. Malesef gözümü çekip çekiştirmeden eyelineer süremiyorum.
Sürebilenlere hayranlık duyuyorum.



Fondoteni uyguladıktan sonra ilk işim kaşlarımı çizmek. Daha sonra bu kaş çizme mevzusuna özel bir yazı yazmayı düşünüyorum. Kızlaaar, yapmayın. Kontrolsüz çizilen kaş kaş değildir. Artık başka bir şeydir o, etrafta İdo Tatlıses gibi dolaşmamak için lütfen kaşlarımızı kontrollü çizelim !

Kaşlarımı çizmek için kullandığım ürün ise:



Makeup Factory Mat Eye Shadow (3g)
ve kesik uçlu bir fırça.

Sıra geldi en stresli bölüme, eyelineer. Artık benim için sıkıntı olmaktan çıktı ama çoğumuz hala bu konuda dert sahibiyiz. Gözlerinizi daha çekik göstermeye çalışırken daha düşük gösterebilirsiniz.
Bu yüzden eyelineer çekerken mutlaka gözünüzün bittiği noktaya kadar uzatın, yukarı doğru bir çizgi çekin ve bitiş noktasını bu şekilde belirleyin. Gerekirse bunun icin de ayrı bir yazı yazılabilir.

Eyelineer tercihim: Maybelline Colossal Kajal

Vee ardından en sevdiğim bölümmm, dudaklar.
Dudak kalemi olmadan ruja hayır! Ne renk ruj sürerseniz sürün mutlaka dudak kalemi kullanmanızı öneririm. Ben rujumla aynı renkte bir kalem kullanmayı tercih ettim.
Rujun rengi :Soft Rose (551)



En son pudramı ve allığımı da uygulayıp makyajımı bitiriyorum.


Vee mutlu son..
Güne hazırım. Henüz kahvemi içmediğim için çok asık suratlı çıkmışım..
Daha net görebilmeniz için arka kameradan fotoğraf çekmenin tedirginliği de eklenince suratımda Nur Yerlitaş ifadesi belirmiş :(


Hepimiz çok güzeliz ama birileri daha iyi makyaj yapıyor :)
Sevgiler...

2 yorum:

  1. sonuna kadar keyifle okudum yazını:) çok güzel anlatmışsın ben de pudrayı göz makyajından sonra sürmeyi tercih ediyorum, çünkü kaşlarımı kalem yerine farla dolduruyorum,kalemden daha fazla doğal duruyor . o yuzden farlar düşebiliyor göz altlarıma. kapatıcıyı da göz makyajından sonra uygulayıp pudrayla sabitleme yapıyorum. keyifli bir yazı olmuş devamını isterim :)

    YanıtlaSil
  2. Far benim de tercihimdir kalem sonradan topaklanabiliyor da kaslarin arasinda. Dedigin gibi far daha dogal duruyor. Yorumun beni cok mutlu etti tesekkur ederim :))

    YanıtlaSil